YTB Anadolu Haftasonu Okulu 2018 Proje Destek Programı
633
23:50
08.05.2018

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından yurtdışında yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin, anadillerinde yetkinlik kazanmaları amacıyla  Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı’nı ilan etti. Sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen eğitim kurumlarının başvurabileceği destek programına başvuralar online alınacak olup, 3O Haziran 2018 tarihinde son buluyor.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarının kimliğini, kültürünü ve değerlerini muhafaza edecek, onları bulundukları ülkelerde aktif bireyler kılacak ve anavatanlarıyla aidiyetlerini devam ettirmelerine katkı yapacak önemli faaliyetler gerçekleştiren YTB, birçok projeye de mali destekler sağlıyor. Kurulduğu günden bu yana 70’in üzerinde ülkede çok sayıda projeyi destekleyen YTB,  2018 yılı içinde de destek programlarını sürdürüyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu gençlerden oluşması sebebiyle de YTB, onların Türkçe ve Türk kültürünün sağlıklı bir şekilde öğrenmeleri ve etkin bir şekilde kullanmaları için destekler sağlıyor. Bu maksatla YTB, yurtdışındaki dernekler bünyesinde uygulanmak üzere “Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı”nı hayata geçiriyor.

ANADOLU HAFTA SONU OKULLARI PROJE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

 “Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı”, öncelikle yurtdışında yaşayan çocuk ve gençlerimizin, anadillerinde yetkinlik kazanmaları için hayata geçirilen program olarak karşımıza çıkıyor. YTB tarafından ilan edilen eğitim programları arasında yer alan proje, gençlerimizin sosyal, kültürel ve entelektüel gelişimlerine katkı sağlanması, Türkiye ile bağlarının güçlendirilmesi, tarihi ve kültürel zenginliklerimiz hakkında bilgilenmeleri ve yaşadıkları ülkelerde başarılı, etkin bireyler olmaları amacıyla geliştirilmiş eğitim destek çalışmaları arasında yer alıyor.    

PROJE 15 ÜLKEYE AÇIK OLACAK

Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı’na, eğitim alanında çalışma yapan ve bu konuda sivil toplum kuruluşları, kar amacı gütmeyen eğitim kurumları ve şirketler başvurabilecek. Kabul edilen projelere sağlanacak destek paketinde; eğiticilere yapılacak ödemeler, proje yürütücüsüne yapılacak ödemeler, sosyal ve kültürel etkinlikler için ödemeler ve müfredat-materyal desteği yer alıyor. Başvuran kurumların, projenin uygulanacağı bölgedeki hedef öğrenci sayıları ve projeye duyulan ihtiyaç da başvuru esnasında belirtilmesi gereken şartlar arasında yer alıyor. Proje başvuruları ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç, Hollanda ve Avustralya ülkelerine açık olacak.

EĞİTİM PROGRAMI PROJE BÖLGESİNE UYGUN OLMALI

Proje kapsamında yer alan programların haftada 2 saat Türkçe, 1 saat tarih, 1 saat din/değerler eğitimi ve 1 saat kültür-sanat kursu/etkinliği içerecek şekilde 5 saat olarak planlanması bekleniyor. Faaliyet programının en az 32, en fazla 40 hafta sürecek şekilde hazırlanması yine belirlenen şartlar arasında karşımıza çıkıyor.  Sınıfların ise 15-25 kişilik gruplardan oluşması ve öğrencilerin yaş aralığının 6-9, 10-13 ve 14-17 şeklinde olması proje detayları arasında belirtiliyor.     

BAŞVURULAR ONLİNE OLARAK ALINACAK

10 Nisan 2018 ile 3O Haziran 2018 tarihleri arasında alınacak proje başvurularına ilişkin detaylı bilgiye “https://www.ytb.gov.tr/anadoluhso” sitesinden ulaşılabilecek. Projeye başvurabilmek için ilgililerin öncelikle “http://proje.ytb.gov.tr/” adresinden üyelik kaydını yapmaları, ardından üyelik bilgileri ile proje sistemine giriş yaparak başvuru için istenen formları doldurmak suretiyle programa başvurmaları gerekiyor. Başvuruların kabul edilmesi halinde YTB tarafından desteklenmesi uygun görülen projelere verilecek mali destek ve buna ilişkin ilke ve kurallar, başvuru sahibi ile YTB arasında imzalanacak bir sözleşme ile belirlenecek.

 

Yayın Tarihi: 08.05.2018